POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE. PRELUCRAREA DATELOR.

Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet www.urbangiftsshop.ro.

Responsabil pentru prelucrarea datelor este SC DAgo Design Consulting SRL, proprietar și administrator al site-ului www.urbangiftsshop.ro , cu sediul în Str. Fericirii nr. 18A, ap. 1, Pantelimon, Ilfov, telefon: 0744 142 198, email: contact@urbangiftsshop.ro.

GDPR – General Data Protection Regulation la nivel European.
Magazinul nostru online resepcta legislatia actuala privid protectia datelor personale.

Privitor la GDPR va aducem la cunostiinta urmatoarele:

Principalele date personale pe care le colecteaza www.urbangiftsshop.ro/Dago Design Consulting srl prin platforma de e-commerce www.urbangiftsshop.ro  sunt datele clientilor care cumpara un produs.
Aceste date colectate sunt:
– Nume si prenume
– Adresa de livrare
– Numar de telefon
– Adresa de e-mail

Aceste date sunt necesare atat departamentului Relatii cu Clientii, departamentului de Livrare si Departamentului Economic (facturare). Aceste date sunt folosite pentru următoarele scopuri: contactare client (telefonic sau e-mail/sms) în vederea informării acestora cu privire la desfășurarea comenzii, expediere colete si facturare. Aceste date nu sunt transmise altor departamente, entitati fizice sau juridice.

– datele colectate online de Dago Design Consulting srl nu pot si nu vor fi transmise catre o alta data de baze, indiferent daca apartine aceluiasi proprietar;
– datele dvs necesare  pentru facturare/contact sunt protejate in cadrul platformei prin securizare si au acces la ele doar persoanele insarcinate cu relatiile cu clientii si departamentul economic (facturare)
– va informam ca in subsolul (footer) magazinului online exista un link dedicat GDPR – denumit Informatiile mele personale. Accesand acest link sunteti directionat intr-o pagina dedicata unde puteti opta si sterge chiar dvs datele personale pe care le-ati inscris anterior in baza noastra de date.
Ce nu puteti sterge sunt datele din comenzile plasate anterior. Acest lucru nu este posibil deoarece legislatia fiscala obliga firmele sa pastreze datele de facturare si facturile (in format electronic si fizic) timp de 5 ani de la data emiterii.
– platformele de social media(Facebook, Instagram, Twitter, etc) au implementat deja si si-au optimizat aplicatiile pentru a respecta GDPR

 Ce date personale prelucrăm?

– Dacă sunteți client, magazinul online www.urbangiftsshop.ro  va prelucra următoarele date cu caracter personal: nume şi prenume, telefon, adresă de e-mail, adresă de facturare, adresă de livrare, date referitoare la modul în care utilizați Site-ul, precum comportament sau preferinţe, precum și orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextul creării contului de utilizator, în contextul plasării unei comenzi prin intermediul Site-ului sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea Site-ului.

În cazul în care alegeți să vă creați cont de utilizator doar înainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe Site, se va solicita adresa dumneavoastră de e-mail în baza căreia va fi creat automat un cont. În cazul în care nu finalizați comanda, nu vom stoca adresa de e-mail și celelalte date furnizate, iar contul creat va fi șters automat.

 – Dacă sunteți vizitator, SC DAGO DESIGN CONSULTING srl va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării Site-ului, precum și datele pe care le furnizați în cadrul secțiunilor de contact / întrebări / reclamații / retur, în măsura în care ne contactați în acest fel.

 Care este scopul prelucrării datelor personale?

Dacă sunteți client al magazinului online www.urbangiftsshop.ro, prelucrăm datele dumneavoastră în următoarele scopuri:

– Executarea contractului de vânzare-cumpărare, respectiv în vederea preluării, validării, expedierii şi facturării comenzii plasate pe www.urbangiftsshop.ro, informarea dumneavoastră asupra statusului comenzii, organizarea returului de produse comandate etc. Furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este astfel necesară pentru executarea acestui contract. Refuzul furnizării datelor va avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor contractuale dintre dumneavoastră și SC Dago design Consulting SRL;

– Activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail) de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de SC Dago design Consulting SRL, prin intermediul www.urbangiftsshop.ro, prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop având la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați. Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare de la momentul creării contului, sau ulterior creării contului. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail ce conține comunicări comerciale. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. 

 – Efectuarea diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal, în vederea îmbunătăţiri experienței oferite pe Site, prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop având la bază interesul legitim al SC Dago design Consulting SRL de a îmbunătăți permanent experiența clienților pe Site. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

 Dacă sunteți vizitator al magazinului online www.urbangiftsshop.ro, prelucrăm datele dumneavoastră în următoarele scopuri:

– Activităţi de marketing, respectiv în vederea transmiterii, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de către SC Dago design Consulting SRL, prin intermediul Site-ului. Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați. Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe www.urbangiftsshop.ro și reconfirmarea abonării în urma emailului primit de confirmare a abonării (double-opt-in). Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail conţinând comunicări comerciale. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

– Rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăţii experiența dumneavoastră oferită pe Site. Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al SC Dago design Consulting SRL de a asigura funcționarea corectă a Site-ului, precum și pentru a îmbunătăți permanent experiența vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

 Care este perioada pentru care păstrăm datele personale colectate?

SC Dago design Consulting SRL va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe tot parcursul relației contractuale, inclusiv ulterior, conform obligațiilor legale aplicabile aferente acesteia (documente financiar-contabile justificative).

În situaţia în care sunteți client și vă exercitați opțiunea de ştergere a contului de utilizator, SC Dago design Consulting SRL va interpreta această acțiune ca opțiunea dumneavoastră de a vă dezabona de la primirea de comunicări comerciale prin care vă ținem la curent despre produsele și serviciile oferite prin intermediul site-ului. În acest sens, dacă alegeți să vă ștergeți contul de utilizator, nu vă vom mai trimite e-mailuri de informare/comerciale. Totuși, dorim să vă informăm că ștergerea contului nu va avea ca efect automat ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal. În cazul în care doriți să nu vă mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau dacă doriți ștergerea datelor, vă puteți exercita drepturile detaliate mai jos. În cazul în care solicitați ştergerea contului, însă pe acel cont există cel puţin o comandă activă, cererea de ştergere a contului va putea fi înregistrată numai după livrarea produselor şi finalizarea ultimei comenzi active.

Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, SC Dago design Consulting SRL va înceta prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de SC Dago design Consulting SRL în baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia.

Care sunt drepturile dumneavoastră în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal?

Lista completă a drepturilor de care beneficiați odată cu aplicarea GDPR este:

Dreptul de acces sau informare – va permite sa obtineti din parte www.urbangiftsshop.ro informații privind activitățile de prelucrare a datelor personale, conform celor descrise în prezentul document.
Dreptul la rectificare – presupune dreptul de a ne solicita rectificarea datelor personale incomplete sau inexacte.
Dreptul la ștergerea datelor sau dreptul de “a fi uitat” – presupune dreptul de a solicita stergerea datelor cu caracter personal care va privesc, in anumite circumstante, precum:
– datele personale nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
– datele dumneavoastră au fost prelucrate ilegal;
– prelucrarea datelor a avut loc pe baza consimtamantului dumneavoastra, iar acesta a fost retras.
Dreptul de retragere a consimtamantului
Consimtamantul poate fi retras in orice moment, atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal care va privesc a fost efectuata pe baza consimtamantului dumneavoastra.
Dreptul la limitare –
Aveți dreptul de a solicita limitarea procesării datelor, caz în care le vom păstra numai pentru exercitarea sau răspunderea la reclamații.
Dreptul la opoziție
Presupune că, în orice moment, aveti dreptul de a va opune, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor cu caracter personal în anumite circumstante, precum prelucrarea a fost efectuata in interesul nostru legitim sau prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public, inclusiv crearea de profiluri pe baza respectivelor dispozitii.
Dreptul la portabilitate
Presupune dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si pe care ni le-ati furnizat, cu dreptul de a le transmite unui alt operator, in cazul in care prelucrarea datelor s-a efectuat fie in baza consimtamantului dumneavoastra sau a contractului incheiat cu noi, iar prelucrarea datelor cu caracter personal s-a efectuat prin mijloace automate. Acest drept poate fi exercitat, numai in masura in care prelucrarea datelor furnizate a fost efectuata exclusiv prin mijloace automate si doar acolo unde extragerea acestor date este fezabila din punct de vedere al capacitatilor tehnice folosite de Operator.
 Dreptul de a depune plângere
Aveți dreptul de vă adresa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal în legătură cu modalitatea de prelucrare a datelor personale, în măsura în care considerați necesar.
Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă.

Vă puteți exercita aceste drepturi prin trimiterea unei solicitări la adresa noastră de email contact@urbangiftsshop.ro, cu subiectul Protecția datelor. Pentru procesarea cererii, vă putem solicita identificarea prin prezentarea unui act de identitate.